Hanna-Leena Hemming

Elämää ja politiikkaa

2020


Paljasjalkainen helsinkiläinen.

Opetusalan osaaja.

Politiikan konkari.

 

 

 

 

Monen tiiviin ja työntäyteisen vuoden jälkeen opettaminen on tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Se on tarjonnut minulle mahdollisuuden hyvään elämään harrastuksineen ja aikaa yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. Olen päässyt kokemaan koulujen arkitodellisuuden, vieraskielisyyden tuomat haasteet ja monikulttuurisuuden rikkauden. Tuntuma yhteiskuntaan on konkreettisempi ja tuntuu, että minulla on paljon annettavaa taas.

 

AI Strategy Company Oy, Senior Advisor

Suomen Ekonomit, toiminnanjohtaja

AbbVie Oy, Governmental Affairs Director

Eera, Senior Advisor2011

Päätin jäädä pois kevään 2011 eduskuntavaaleista, koska minusta kansaedustajana pitää olla kaksi – kolme kautta, jotta tuntuma todelliseen elämään säilyy. Tiesin edessäni olevan hypyn tuntemattomaan.

2009

MBA, Aalto-yliopisto

 

Kova punnerrus eduskuntatyöhön ja nuorempien lasteni hoidon rinnalla.

Silti yksi parhaita kokemuksia - mikään ei innosta niin kuin uuden oppiminen.

2003

Aloitin kansanedustajana. 

 

Olin lähtenyt ehdolle kansaedustajaksi päästyäni Espoon kaupunginvaltuustoon ensimmäisissä vaaleissani vuonna 2001. Ajattelin kansanedustaja-ehdokkuutta ensinnäkin luontevana jatkona valtuustotyölle, mutta vaakakupissa painoi sekin, että ryhdyttyäni johonkin, teen sen yleensä täysillä. Sama päti siis politiikkaankin.

 

Keskityin ennen kaikkea koulutus- ja kulttuuripolitiikkaan. Olin myös valtionvarainvaliokunnassa, ympäristövaliokunnassa ja tulevaisuusvaliokunnassa.

2000

Aloitin englannin lehtorina ammattikorkeakoulu Heliassa (nykyisin Haaga-Helia). 

 

Isojen tytärteni koulunkäynti ja vanhempainiltojen keskustelut kouluasioista saivat minut aktivoitumaan poliittisesti. Korkeatasoisen koulutuksen lisäksi minulle ympäristöasiat ja luonnosta huolehtiminen ovat tärkeitä. Toiveiden tynnyrissä on kaikilla paljon asioita, mutta viime kädessä päätöksiä on tehtävä arvojen ja talouden perusteella. Liityin kokoomukseen, enkä ole katunut.

1990-luku

Arki viiden lapsen äitinä ohjasi kieltenopettajaksi Etelä-Tapiolan lukioon ja myöhemmin omien englannin abikurssien vetäjäksi ja koulutusalan yrittäjäksi. 

 

Suoritin opettajakoulutuksen ja englantilaisen filologian syventävät opinnot Helsingin yliopistossa.

 

Kaksi nuorinta tytärtäni syntyivät.

1990

Filosofian maisteri Tampereen yliopistosta. Pääaineeni on germaaninen filologia, sivuaineet englantilainen filologia ja taidehistoria.

1988

Kolmostytärteni syntymä. Minusta tuli ajankäytön hallinnan sekä kunnallisten ja yksityisten kodinhoitopalveluiden kokemusasiantuntija.

1981

Ylioppilas Lahden yhteiskoulusta.

 

Koulua kävin Helsingissä ja Lahdessa Lisäksi vietin vuoden vaihto-oppilaana Michiganissa.

 

Muutot kaupunkien välillä tapahtuivat tietenkin vanhempien työpaikkojen ehdoilla. Taiteilijataloissa Helsingissä (Lallukka) ja Lahdessa olen asunut isoimman osan lapsuusvuosistani.

Kesäkuu 1961

Synnyin Helsingissä taidemaalarin ja kieltenopettajan perheeseen.

Yhteystiedot

Hanna-Leena Hemming
kieltenopettaja, FM, MBA
hlhemming@gmail.com
+358 50 511 3048

 

Helsinki

Copyright Hanna-Leena Hemming 2021