Hanna-Leena Hemming

Elämää ja politiikkaa

Koulutus

Miksi tyydymme huonoon koulutukseen?

30.03.2021     koulutus

Tyttäreni sattui tulemaan käymään kun pidin uudelle ryhmälle ammattikoululaisiani englannin etätuntia. ”Eikö nuo asiat opetettu jo ala-asteella?”, hän kysyi tunnin loputtua. Kyllä, ja ammattikoulussa opetetaan uudestaan, koska niitä ei silloin ala-asteella eikä sen puoleen edes yläasteella opittu niin, että olisi jäänyt jotain mieleen.

Heikentynyt peruskoulutus heikentää sinun lapsesi mahdollisuuksia!

12.02.2021     koulutus

Tiedättekö millaista nuorillanne on nykyisin koulussa? Muisteletteko omia yläastevuosianne ja lukiotanne, ja ajattelette, että sitähän se on?

 

Olette väärässä.

Five times thirty-four minus seventeen

29.01.2021     koulutus

Kuinka paljon on five times thirty-four minus seventeen? Käänsitkö ensin suomeksi vai laskitko suoraan englanniksi - olethan todennäköisesti lukenut englantia ainakin noin 10 vuotta?

Kielipolitiikkaa

15.12.2020     koulutus

Mikkelissä ammattikoulu paikallisten elinkeinotoimijoiden tukemansa haki lupaa englannin kielisen talonrakennusalan koulutusohjelman aloittamiseen. No, sitä ei Opetusministeriöltä herunut.

Ollaan oppivinamme

24.11.2020     koulutus

Itsenäisesti tehtäviä opintokursseja tuottava amerikkalainen yritys Udacity on tutkinut, että vain viisi prosenttia motivoituneistakaan aikuisista suorittaa itsenäisen opintokokonaisuuden loppuun. Samaan aikaan itsenäisi opintoja tarjotaan Suomessa enenevästi lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa, korkeakouluista puhumattakaan.

Yhteystiedot

Hanna-Leena Hemming
kieltenopettaja, FM, MBA
hlhemming@gmail.com
+358 50 511 3048

 

Helsinki

Copyright Hanna-Leena Hemming 2021