Ollaan oppivinamme

24.11.2020

Hanna-Leena Hemming

Itsenäisesti tehtäviä opintokursseja tuottava amerikkalainen yritys Udacity on tutkinut, että vain viisi prosenttia motivoituneistakaan aikuisista suorittaa itsenäisen opintokokonaisuuden loppuun. Samaan aikaan itsenäisiä opintoja tarjotaan Suomessa enenevästi lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa, korkeakouluista puhumattakaan.  Digipohjaiset kurssit rynnivät kouluihin, vaikka oppilaat itse toivovat paperisia kirjoja, joiden sivuille saa tehdä omat muistiinpanonsa ja reunahuomautukset. Nämä toki maksavat. 

 

Vielä hälyttävämpää on Suomen ylpeydenaiheen, Pisa-tulosten, heikkeneminen. Nykyisin jopa 15 prosenttia peruskoululaisista valmistuu ilman riittävää lukutaitoa. Ennen kuulumatonta minun ikäluokkalaisilleni! 

 

Opetuksessa on siis jotain mätää! Enkä syytä opettajia, jotka tekevät parhaansa entistä häiriköivämpien lasten kanssa metodeilla, joita ylhäältä heille annetaan, ilman riittäviä resursseja. Koulujen rahoitus päätetään valtuustossa. Ihan kaikki ei kuitenkaan ole rahasta kiinni. Siksi sillä on väliä, mitä päätöksiä tehdään.

 

 

Yhteystiedot

Hanna-Leena Hemming
kieltenopettaja, FM, MBA
hlhemming@gmail.com
+358 50 511 3048

 

Helsinki

Copyright Hanna-Leena Hemming 2021